Місто Львів відоме не тільки своєю архітектурою, але й наявністю великої кількості ІТ компаній. Ці компанії займаються розробкою проектів для України та закордону. Всі, хто мають відношення до сфери ІТ, мабуть і самі не раз чули про львівських розробників. У Львові розміщуються офіси близько 200 компаній, а кількість спеціалістів налічує більше 20 тис. Хто вони і чим займаються, розглянемо далі.

Варто відзначити, що майже 90% цих компаній займаються аутсорсингом. У Львові розміщуються офіси всесвітньовідомих компаній — SoftServe, EPAM, ELEKS, GlobalLogic, N-iX, Intellias. Також є відомі аутсорсингові Symphony Solutions, Edvantis Software, Perfectial, ABTO Software, CoreValue, Conscensia, Skelia, DevCom, ISD, Lohika, EricPol, продуктові Mita-Teknik і Cypress Semiconductor та агенція техпідтримки ZoomSupport.

Різноманіття компаній і високваліфікованих спеціалістів в данній сфері роблять Львів привабливим для замовників, а також розробників з інших міст України, які знаходяться в пошуку роботи.

Досить часто в ЗМІ можна почути про проведення різноманітних конференцій та зібрань ІТ-спеціалістів саме у місті Львів. Наприклад, щорічно проводиться загальноукраїнський DrupalCamp, який збирає не тільки розробників CMS Drupal, але й суміжні компаніі по тематиці, наприклад, ГіперХост частий партнер таких. Завдяки такій популяризаціїї місто Львів і всі ІТ-компанії, які в ньому розміщуються, приваблюють не тільки туристів, але й закордонних замовників. Тому хочеться тільки побажати процвітання цьому напрямку діяльності у Львові!

# # # #

Ноябрь 1, 2017

Добавить комментарий